Inlogscherm
Luxe Hapjes Studiedag
HBR
Horeca Bakkerij & Recreatie
Luxe hapjes Keuken
Grissini met Parmaham en basilicum
Grissini (lange dunne Soepstengel)
Parma ham
Basilicum
Snij de parmaham in de lengte door.
Leg 1 blaadje basilicum met de doffe kant naar boven op de parmaham, waarbij het puntje van de basilicum boven de ham uitsteekt .
Leg de grissini op de basilicum.
Rol de parmaham strak om de grissini heen.
Krokante gamba met chilisaus
satéprikker Gamba
Panko (broodkruim)
Eiwit
bloem
chilisaus
Schone gamba's
Meng het eiwit met bloem tot een lijmachtige substantie.
Prik de gamba recht op een satéprikker, de satéprikker komt net niet door het staartje heen.
Haal de gamba door het eiwit.
haal de gamba door de panko, Druk de panko stevig op de gamba (knijp je hand om de gamba).
Carpaccio met truffelolie en mascarpone
Carpaccio
Harder wener bakjes (of toast)
Mascarpone
truffelolie
bietensla (of ander slasoort)
Leg het bietenblad in het bakje met de mooie kant boven.
Schep met een klein theelepeltje een beetje mascarpone in het bakje .
Leg de carpaccio er (in elkaar gefrommeld) boven op de sla en mascarpone.
Aromatiseer het hapje met zout peper en een beetje truffelolie.
Luxe hapjes Bakkerij
Lemon curd merengue taartjes
Chocolade truffels
Harder wener bakjes (of toast)
lemon curd
eiwit
suiker
chocolade
Smelt de chocolade
Smeer de bakjes in met de gesmolten chocolade.
Spuit er een laagje lemon curd in
Klop het eiwit op (3 eiwit op 150 gr suiker)
klop tot het eiwit piekt (ondersteboven blijft de eiwit in de bak plakken).
Spuit een beetje eiwit op de bakjes en brand deze af.
chocolade kogels
chocolade praline
gesmolten chocolade
poedersuiker
cacao
Meng de praline met de gesmolten chocola.
Vul een spuitzak met de praline.
Vul de chocolade kogels met de praline.
Vul het gat met de gesmolten chocolade.
Meng de poedersuiker met de cacao.
Trek handschoenen aan en smeer er wat gesmolten chocolade in.
Rol de chocolade kogels in je hand en dan door de cacao-mix.